Telecom

Telecom

Een mobiele telefoon met abonnement is een geweldige uitkomst als je toe bent aan een nieuw toestel. Je hebt namelijk dan niet alleen een keuze uit een groot aantal mobiele telefoons of smartphones, maar kunt ook gelijk een abonnement kiezen dat volledig is afgestemd op het gebruik van het toestel. Daarbij wordt ook nog eens de mogelijkheid geboden om zelf een provider te kiezen.

Voordelen mobiele telefoon met abonnement

Het grootste voordeel waar je van profiteert bij de keuze voor een mobiele telefoon met abonnement, dat je niet in één keer een groot geldbedrag kwijt bent voor het nieuwe toestel. De prijzen van smartphones variëren weliswaar, maar door voor deze optie te kiezen, kun je ook een duurder toestel selecteren. De kosten van het toestel worden dan als het ware verwerkt in het bedrag dat aan je abonnement gekoppeld is.

Uiteindelijk betaal je zelf het toestel, maar door de mobiele telefoon met abonnement aan te schaffen betaal je maandelijks een bedrag. Overigens zijn er bij diverse providers mogelijkheden om een duurder toestel bij het afsluiten van een abonnement goedkoper
te krijgen. In dat geval betaal je dan ook wel een klein bedrag van de waarde van het toestel.

Mobiele telefoon met abonnement vergelijken bij diverse providers

Er zijn meerdere providers in Nederland. Elke provider heeft weer andere mogelijkheden ten aanzien van de opties een nieuwe mobiele telefoon te ontvangen in combinatie met het afsluiten van een abonnement.

Je kunt bij het vergelijken van de providers natuurlijk rekening houden met de voorkeur voor een mobiele telefoon of smartphone van een bepaald merk en model. Daarnaast is het verstandig om bij het vergelijken op de prijs te letten. Moet je bijvoorbeeld zelf nog
een bedrag voor het toestel betalen of krijg je deze gratis bij het abonnement. Ook de prijzen van de abonnementen neem je natuurlijk mee in de vergelijking.

  • Merk en model
  • Gratis
  • Kosten van het abonnement
  • Samenstelling bundel

Je kunt verder bij het vergelijken de keuze voor een abonnement bepalen aan de hand van de bundel die beschikbaar wordt gesteld. Er zijn bundels waarmee je alleen kunt bellen en sms’jes kunt versturen, maar tegenwoordig kiezen de meeste consumenten voor een mobiele telefoon met abonnement, waar ook een internetbundel in is opgenomen.

Tot slot kun je bij de keuze voor een mobiel abonnement met abonnement ook nog rekening houden met de duur van het contract.

Aansluitkosten kunnen bij het afsluiten van een nieuw mobiel telefoon abonnement in rekening worden gebracht. De hoogte van de aansluitkosten varieert per provider en ook dat maakt het de moeite waarde om deze kosten in het vergelijken van de mogelijkheden mee te nemen. De kosten voor het aansluiten worden overigens maar eenmalig in rekening gebracht.

Aansluitkosten mobiel telefoon abonnement vergelijken
Als je op zoek bent naar een goedkoop mobiel abonnement dan ben je uiteraard ook prijsbewust ten aanzien van de aansluitkosten. Er zijn grote verschillen te ontdekken in de kosten van het aansluiten bij de diverse providers. Zo zijn er ook mogelijkheden om een mobiele telefoon abonnementen af te sluiten, waarbij er geen aansluitkosten in rekening worden gebracht.

Wil je zo voordelig mogelijk uit zijn en ook besparen op de aansluitkosten, dan is het zeker aan te raden om een vergelijking tussen de providers te maken. Het kan verder interessant zijn om, in het kader van het besparen op de kosten voor aansluiting en de abonnementskosten, te kijken naar actuele aanbieding van providers. Op die manier kun je nog voordeliger uit zijn.

Aansluitkosten kunnen in rekening worden gebracht omdat er gegevens in de administratie worden opgenomen. Nadat je online een mobiel telefoon abonnement hebt besteld, ontvang je een simkaart. Daar staan de gegevens van de aansluiting op en hiervoor worden kosten in rekening gebracht. De provider maakt kosten door de gegevens te registreren en brengt daarvoor bij jou de aansluitkosten in rekening.

Belminuten zijn een van de onderdelen van een telefoonabonnement. Bij het maken van een keuze voor een abonnement kun je rekening houden met het aantal gewenste belminuten.

Aantal belminuten bij mobiel telefoon abonnement
Elke provider biedt een keuze uit meerdere mobiele telefoon abonnementen, waarbij het aantal belminuten kan verschillen. De minuten voor het bellen maken deel uit van een complete bundel met sms en eventueel met gebruik van het internet. Bel je in een maand in totaal ongeveer twee uur, dan kun je dat omrekenen in 120 belminuten.

Bij de keuze voor een mobiel telefoon abonnement met bijvoorbeeld 100 belminuten, bel je honderd minuten zonder extra kosten. Bel je voor meer tijd dan de belbundel toelaat, dan worden er door de provider per minuut extra kosten in rekening gebracht. Om deze reden is het altijd verstandig om naar je eigen belgedrag te kijken voordat je een mobiel telefoon abonnement afsluit. Dat kun je onder meer doen door een aantal recente telefoonrekeningen te bekijken of een schatting te maken van de tijd die je per maand mobiel belt.

Er zijn overigens ook mobiele telefoon abonnementen beschikbaar zonder beperking van de tijd die je zonder extra kosten kunt bellen. Je kunt dan onbeperkt bellen. Dat kan desgewenst gecombineerd worden met het onbeperkt verzenden van sms’jes. Vergelijk op een simpele manier de mogelijkheden op basis van je belgedrag en maak dan een keuze voor het afsluiten van het telefoonabonnement met het aantal gewenste belminuten.

SMS tegoed bij een mobiel telefoonabonnement bestaat uit een aantal sms’jes die je in een maand zonder extra kosten kunt verzenden. Er zijn talloze opties met keuze uit meer of minder SMS tegoed. Ben jij iemand die veel gebruikmaakt van SMS dan is het aan te raden om daar bij de vergelijking van de telefoonabonnementen rekening mee te houden. De providers bieden namelijk uiteenlopende mogelijkheden voor het SMS tegoed in de bundel.

SMS tegoed bij een telefoonabonnement
Het SMS tegoed uit de bundel van een mobiel telefoon abonnement kan per provider verschillen. Er zijn providers waarbij het tegoed aan belminuten en sms’jes gecombineerd wordt. Voor het versturen van twee sms’jes wordt er dan bijvoorbeeld één belminuut van het tegoed afgetrokken.

Aan de andere kant heb je ook de gelegenheid om een bundel te kiezen met een bepaald aantal belminuten en de mogelijkheid om onbeperkt sms’jes te verzenden. Waarschijnlijk stuur je met je mobiele telefoon niet alleen sms’jes, maar bel je ook wel eens en wil je wellicht gebruikmaken van internet. In dat opzicht kun je de vergelijking maken op basis van het SMS tegoed in combinatie met andere elementen die onderdeel uitmaken van de bundel.

Er zijn overigens nog altijd mogelijkheden om een telefoonabonnement alleen voor het bellen en sms’jes verzenden af te sluiten. Het is bij het maken van een vergelijking tussen providers om een mobiel telefoon abonnement af te sluiten het beste om je mobiele gebruik als uitgangspunt te nemen en niet uitsluitend naar het SMS tegoed te kijken.

Een internetbundel is handig als je via het telefoonabonnement met je mobiel online wilt gaan. Het is belangrijk dat je bij het maken van een keuze voor een abonnement een vergelijking maakt, zodat je een internetbundel krijgt die afgestemd is op je mobiele internetgebruik.

Internetbundel bij mobiel telefoon abonnement
Een internetbundel bestaat bij een telefoonabonnement doorgaans uit een aantal MB of aantal GB. Het is belangrijk om vooraf na te gaan hoeveel data je ongeveer per maand van plan bent om te gebruiken. Als je graag een hele snelle verbinding wilt op je smartphone om het internet te gebruiken, dan kun je bij verschillende providers van het 4G netwerk gebruikmaken.

Als je regelmatig met je mobiele toestel op het internet bent, dan wordt aangeraden om met 1GB rekening te houden. Ben je echt vaak online dan kun je een internetbundel nemen met 2GB . Er zijn ook databundels beschikbaar met keuze tussen bijvoorbeeld 200 MB als je af en toe gebruikmaakt van het internet en van 500 MB als je net wat meer dan af en toe mobiel online bent.

De internetbundels met een hoog aantal GB zijn in verhouding net even wat duurder dan de databundels met een lager aantal MB. Natuurlijk moet je bij de vergelijking tussen providers ook rekening houden met andere aspecten, zoals het aantal belminuten en aantal sms’jes die je verzendt met je mobiel. In elk geval kun je door te vergelijken altijd een passende internetbundel vinden.

Bij het aflopen van het contract met je provider kom je voor de keuze van een nieuw abonnement of verlengen te staan. Als je geen actie onderneemt, dan zal de overeenkomst automatisch worden verlengd. Wil je echter van voordelen profiteren, zoals gratis een nieuw toestel of een goedkoper abonnement bij een andere provider, dan kan het verstandig zijn om een vergelijking te maken.

Nieuw abonnement met mobiele telefoon
Een nieuw abonnement biedt meerdere voordelen. Zo heb je de gelegenheid om providers met elkaar te vergelijken. Dat zorgt ervoor dat je niet alleen het toestel dat je wilt nieuw en vaak gratis kunt krijgen, maar ook dat je een afgestemde bundel met belminuten, sms’jes en internet kunt selecteren. Daarbij worden er bij een nieuw abonnement meer mogelijkheden geboden om de kosten van abonnementen met elkaar te vergelijken.

Verlengen van het abonnement
Als je tevreden bent over je huidige provider, dan kun je natuurlijk voor het verlengen van je bestaande abonnement kiezen. In dat geval kun je als bestaande klant vaak ook profiteren van meerdere voordelen. Bijvoorbeeld van een extra korting op een nieuwe
mobiele telefoon of smartphone al dan niet in combinatie met een extra korting op het abonnement. Bij het verlengen wordt vaak al enkele maanden voor afloop van het contract door de provider de gelegenheid van verlenging van het abonnement geboden. Deze periode kan per provider verschillen.

Vergelijk in ieder geval wat in jouw situatie voordeliger is, een nieuw abonnement of verlengen bij dezelfde provider.