Energie

Energie

Een maandelijkse vaste kostenpost is onze energie. Wij betalen makkelijk € 1000,- per jaar voor onze energie, maar soms wordt er nog veel meer betaald. Veel contracten zijn direct opzegbaar en regelt de nieuwe leverancier zelfs de overstap helemaal gratis! Snel even de vergelijking maken kan dus zeker lonen!

 

Energie vergelijken, waar moet u op letten?

Het aanbod van energie is tegenwoordig overweldigend en dus ook het aantal leveranciers. Toch kunt u makkelijk al een mooie selectie maken wanneer u rekening houdt met een aantal zaken wat voor u belangrijk is en ook mede de prijs bepaald. Zo moet u bij de onderstaande invoer uw postcode en huisnummer invoeren. Afhankelijk hiervan zullen al enkele leveranciers afvallen, mede doordat deze niet in uw regio actief zijn.

De vergelijker zal op basis van de door u ingevulde gegevens zoals het type huis en de gezinssamenstelling al een beter beeld krijgen van uw verbruik. Dit verbruik kunt u eventueel zelf nog handmatig bijstellen zodat u zelf een goed beeld krijgt van de mogelijkheden, kosten en aanbiedingen per aanbieder.

De eerste invoer is dus voor u erg van belang voor een helder en goed overzicht van de mogelijke besparing die u kunt hebben op uw energie.

Neem ook eens een kijkje op verschillende sites een goede website die ondersteuning biedt bij het vinden van goedkope energie aanbieders. Daar worden alle energieprijzen en aanbieders vergeleken.

Energie en de mogelijkheden

Bij energieleveranciers is het zeker niet gek als er contracten van 5 jaar worden aangeboden waarbij u het eerste, of de eerste twee jaar, een schitterend maandtermijn wordt aangeboden. Het addertje onder het gras is echter de resterende drie jaar. Hier betaald u vaak weer voor de gemiste maandinkomsten die de leveranciers in de eerste twee jaar hebben gemist. Het aanbod lijkt aantrekkelijk, maar hoeft zeker niet in uw voordeel te zijn. Doorgaans zijn contracten van een of twee jaar nog steeds de beste keuze. U biedt uzelf dan nog de vrijheid om na deze periode over te stappen naar een andere leverancier en hiermee houdt u zelf de grip op de knip.

Ook termen zoals duurzame energie en grijze energie komen steeds meer naar voren. Groene energie is feitelijk energie die uit een natuurlijke bron wordt geput, zoals een windmolen, zonnepanelen of waterkracht. Goedkoper hoeft het hierdoor juist niet te zijn, maar u bent dan zeker milieubewust bezig. Bij grijze energie spreken wij over de standaardlevering vanuit een centrale en dus wordt de energie door de centrale zelf opgewekt. Steeds meer aanbieders stappen over op groene energie, mede door de subsidies die de overheid hier op geeft. Hierdoor wordt het ook betaalbaarder om deze energie aan te bieden aan genoeg huishoudens.